رمزگشایی از جمله های طلایی هاشمی در نماز جمعه
۲۶ تیرماه سال ۸۸ یکی از برگهای زرین تاریخ ایران را رقم زد. و این را ما مدیون درایت و شجاعت مردی بزرگ به نام علی اکبر هاشمی رفسنجانی هستیم.
هاشمی در خطبه دوم تک جمله هایی داشت که اگر خوب به آنها دقت کنیم خواهیم فهمید که جنبش سبز ایران چنان پشتوانه ای دارد که می توان یقین داشت آینده ای جز پیروزی در انتظار آن نیست.
اگر دوست دارید می توانید فایل صوتی کل خطبه دوم را از اینجا دانلود کنید یا گوش کنید.
هاشمی در خطبه دوم تک جمله هایی داشت که اگر خوب به آنها دقت کنیم خواهیم فهمید که جنبش سبز ایران چنان پشتوانه ای دارد که می توان یقین داشت آینده ای جز پیروزی در انتظار آن نیست.
اگر دوست دارید می توانید فایل صوتی کل خطبه دوم را از اینجا دانلود کنید یا گوش کنید.
من برخی از این تک جمله های طلایی را اینجا می آورم تا آنها که باید ببینند، از دستشان ندهند:
۱- (امام موسی کاظم) همیشه در فشار، تحت سانسور، تحت نظر یا در تبعید یا در زندان که در آخر کار هم با اون وضع در زندان به شهادت رسیدند.
۲- خداوند انشاءالله به همه ظالمین به جنایاتی که می کنند در دنیا و آخرت عقابش رو نازل بکنه و به همه مظلومین، اونهایی که در راه حق به ظلم مبتلا می شوند خداوند صبر و اجر عنایت بکنه. ما تسلیت عرض می کنیم به همه انسانهای شیفته حق.
۳- در این خطبه ها بخاطر شرایطی که می دونید شما در اینجا و خیابانهای اطراف و کل این منطقه هست خواهش می کنم شعار ندید. (سعی در اعلام حضور معترضین در نماز جمعه)
۴- خوب الحمدلله در انتخاباتی که انجام شد و تمام شد ما خیلی خوب شروع کردیم. رقابت خوبی شکل گرفت. مقدمات خوب انجام شد.
۵- مردم امیدوار شدند به آزادی کامل در انتخابات و حضور بی سابقه ای واقعا از خودشون نشون دادند.
۶- در این شرایط که همه چیز آماده یک افتخار بزرگ بزرگ برای کشور ما بود، که این افتخار رو ما باید به مردم بدیم. یعنی این حق مردمه. مردم بودن که خوب آمدن و رکورد حضور پای صندوقهارو مردم شکستند.
۷- ای کاش اون شرایط تا امروز ادامه می داشت و امروز ما سربلندترین شرایط رو نتیجه انتخابات هم هرچی می خواست باشه در دنیا می تونستیم داشته باشیم. ولی اونجوری که می خواستیم نشد که من عرض می کنم.
۸- شما این حرفهایی که از من می شنوید از کسی دارید می شنوید که از پیش و لحظه شروع مبارزات که امام راحلمون آغاز کردند، لحظه لحظه همراه انقلاب بوده. و تا امروز. صحبت از ۶۰ ساله. ما می دونیم امام چی می خواستند.
۹- امام حتی وقتی در مبارزاتشون وقتی پیشنهادی می آمد که از اسلحه استفاده بشه، از ترور استفاده بشه با فلان حزب همکاری بکنیم، می فرمودند اونی که من میخوام مردمند. (اشاره به ایستادن با اسلحه جلوی مردم)
۱۰- مردم اگر همراه با باشند ما همه چیز داریم.
۱۱- اونی که انقلاب اسلامی بود همان راه اسلام بود. که اول مردم را با میل خودشون و اعتقاد خودشون بیارن پای کار. این هنر بزرگ امام بود که موفق شدند.
۱۲- مردم چنان آگاه شدند که اونهایی که سنشون اقتضا میکنه میدونن که مردم چطور تو خیابونها آمدن.
۱۳- همین خیابونهای پر از نیروهای حامی امام و معتقد به همراه امام کمر دولت بسیار مغرور و متکبر رژیم پهلوی رو که اون موقع از ارتجاع و شرق و غرب کمک می گرفت و بخاطر گرون شدن نفت هم انبار پولش پر بود هرکار میخواست می تونست بکنه ولی این مردم اومدن و اونچنان ابهت مردم اونهارو گرفت که ول کردن رفتن و اینجور پیروز شدیم.
۱۴- امام مبنای فقهی و همه چیزشون این بود که حکومت اسلامی بدون حضور مردم نمیشه.
۱۵- (روایت مستند از زبان امام که مبنای استدلال امام بود): خود علی ابن ابیطالب می فرماید که یه روز پیغمبر در یکی از همان روزهایی که پیغمبر نگران روزهای آینده بود سال آخر عمرش به علی ابن ابیطالب گفته (بعد از غدیر) این ولایت مال توست. چیزی است که خدا داده به تو. بعد می فرمایند اگر دیدی این مردم راضی بودند و آمدند تو رو قبول کردند و به شما این سمت رو دادند با اجماع، اجماع نسبیه البته. هیچقوت اجماع تام نمیشه یعنی به اندازه کافی لااقل اکثریتشون جمع شدن دور شما اگر آمدند شما بپذیر و متولی امر شو و کارهاشون رو اصلاح کن و ادامه بده. اگر دیدی اختلاف کردند و نیومدند اون مقداری که باید بیان با تو ولشون کن. بگذار هرکاری که میخوان بکنن بکنن. خودشون میدونن. و خداوند برای تو راهی پیدا می کند که به اهدافت برسی.
۱۶- مبنای حکومت پیغمبر این بوده ما تو جمهوری اسلامی بنا شد این کار رو بکنیم. بنا شد با این مردم باشیم. مردم هم خیلی خوب اومدن.
۱۷- از رهبری بگیرید که باید مردم خبرگان رو انتخاب کنند و خبرگان رهبری رو. یعنی مخلوق رأی مردم. (اشاره به قدرت شخص خودش در ریاست خبرگان)
۱۸- جمهوری اسلامی یک لفظ تشریفاتی نیست. هم جمهوری است هم اسلامی. (صدای الله اکبر جمعیت) قرار شد شعار ندید که من زودتر تمام بکنم. خیلی متشکر. جمهوری اسلامی یک لفظ نیست. یک واقعیتی است که از عقاید ما از قرآن ما از روایت ما از ائمه ما از پیغمبر ما به ما رسیده و ما اعتقاد داریم به این. باید این دو تا با هم باشه. مطمئن باشید اگر هریک از این دو تا آسیب ببینه ما دیگه اون انقلاب رو نداریم. اگر اسلامی نباشه اصلا داریم به بیابان و بیراهه میریم، اگر جمهوری نباشه اصلا قابل تحقق نیست. اونجایی که مردم نباشند، رأی مردم نباشه اون حکومت اسلامی نیست به همون دلیل که عرض کردم. به همون دلایل که علی ابن ابیطالب ۱۹ سال خانه نشین بود وقتی که مردم دوباره آمدند و به قول علی ابن ابیطالب مثل یال اسب موهای یال اسب در خانه اش تراکم جمعیت بود علی ابن ابیطالب پذیرفت. حالا می پذیره با همون مشکلاتش.
۱۹- و این انتخاباتی که انجام دادیم اگر مشکلاتی توش پیش نمی آمد ما در سی سالگیمون بهترین گام بزرگمون رو در جهت تحقق اسلامی برداشتیم.
۲۰- اواخر دوران تبلیغات ما دچار تردید شدیم. (اشاره به بی عدالتیهای صدا و سیما) یعنی افرادی پیدا شدند تردید کردند. بذر تردید حالا به هر دلیل یا تبلیغات نادرست (توهین به دیگران) یا عمل نادرست صدا و سیما یا چیزهای دیگه باعث شد تردید پیش بیاد. ما تردید رو بدترین مصیبت میدونیم. (الله اکبر جمعیت) آقا اجازه بدید. من که بهتر از شما دارم میگم (یعنی صحبتهای من همسو با الله اکبر شماست).
۲۱- این تردید مثل خوره افتاد به جان ملت ما. البته خوب دو جریانن. یه عده تردید ندارند قاطعند ایستادند کار خودشون رو میکنند.(اشاره به دولت و دولتیان که توجهی به اعتراض مردم نمی کنند) یه عده هستند که اونها کم نیستند بخش زیااادی از مردم فهیم کشور ما و عالم کشور ما هستند میگن ما تردید داریم و برای رفع تردید اینها باید کار بکنیم. (پس از آنهمه تأکید بر اینکه تحقق حکومت بسته به مردم و آگاهی مردم است می گوید که بخش بسیار زیادی از مردم فهیم و عالم تردید دارند)
۲۲- (دشمنان) امروز باج خواهیشون بیشتر شده و دارن جلو میان که این زحمت طولانی مارو در به دست آوردن های تکها و بخصوص هسته ای اینهارو از دست ما بگیرن. البته خداوند به اینها مهلت نمیده ولی اونها به هوس افتادن.
۲۳- من هیچگاه از این تریبون جناحی نخواستم استفاده بکنم. (انتقاد از استفاده دیگران از تریبون نماز جمعه برای تأیید یک طرف)
۲۴- اون اعتمادی که مردم رو با اون وسعت وارد انتخابات کرد و امروز مقداری مخدوش شده ما این اعتماد رو برگردونیم. این هدف مقدس ما باید باشه.
۲۵- ما باید هممون چه نظام، دولت، حکومت، مجلس، نیروهای امنیتی و نظامی و مردم یعنی به اصطلاح معترضان (صریح ترین بخش خطبه: مساوی کردن کلمه مردم با کلمه معترضان. یعنی معترضان همان مردمی هستند که اگر راضی نباشند حکومت مشروعیت ندارد) همه باید در چارچوب قانون حرکت بکنیم.
۲۶- اگر کسانی با بعضی قوانین دل خوش ندارند باید بعدا سعی کنند این قوانین اصلاح بشه و هروقت لازمه انشاءالله این اشکالاتی که دیده شده یه روزی حل میشه. (احتمال قریب به یقین اشاره به قانون ولایت فقیه و نظارت استصوابی)
۲۷- بالاخره باید یک فضایی رو بوجود بیاریم که همه اطراف بتونن بیان اونجا حرفشون رو بزنن. و هرطرف منطقی بدون دعوا بدون مشاجره، منطق حاکم باشه. البته این کار رو عمده مال صدا و سیماست که باید انجام بده که مستمعین زیادتری داره.
۲۸- این دلیلش رو بگه، اون دلیلش رو بگه، بالاخره مردم در این بین خودشون میفهمن. آخرشم میشه از مردم پرسید (تلویحا اشاره به تجدید انتخابات)
۲۹- متأسفانه از این فرصتی که رهبری انقلاب دادند به شورای نگهبان، ۵ روز وقت اضافه دادند و گفتند که برید عقلا رو و موجهین رو بیارید بررسی کنند اعتماد مردم رو جلب بکنیم استفاده خوبی نشد. منم الان نمیخوام بگم تقصیر کی بود که نشد. ولی نشد دیگه به هرحال (به نظر شما تقصیر کی بود که ایشون نخواست بگه؟)۳۰ – اون گذشت. از اون مرحله گذشتیم. الان مرحله دیگری است. من فکر میکنم برای آینده برای اتحاد ما برای جلوگیری از خطر نظام و برای حفظ این ارزشهایی که انقلاب خلق کرد برای این بنای باشکوهی که امام راحل با خون این شهدا و مجاهدات مردمی که در این راه تلاش کردند و رزمندگان ما برای ما مونده برای نسل سوم و چهارم نسلهای بعد بمونه تو این مقطع ما می تونیم این حرکات رو بکنیم.۳۱ – در این فاصله باید کارهای دیگری بکنیم. لازم نیست در این شرایط ما افرادی رو به این نامی که الان هست (با بغض) تو زندون داشته باشیم. اجازه بدیم اینا بیان به خانواده هاشون برسن (الله اکبر جمعیت) نگذاریم بخاطر زندانی بودن یک عده دشمنان ما مارو سرزنش کنند. شماتت کنند. برای ما بخندند. برای ما نقشه بکشند. ما اینقدر خودمون باید رشادت و حلم و صبر داشته باشیم که همدیگر رو تحمل کنیم.(بند یک را مجددا بخوانید)۳۲ – با آسیب دیدگان حوادثی که اتفاق افتاد باید همدردی و دلجویی بشه. اونایی که عزادارن (اشاره به شهدا و خانواده هایشان) هم به اونا تسلیت بگیم هم دل اونهارو دوباره با نظام نزدیک بکنیم.۳۳ – با سعه صدر، اینجا دیگه لازم نیست ما عجله داشته باشیم، لازم نیست خودمون رو گرفتار بکنیم (توصیه به مبارزان)۳۴ – بگذاریم رسانه هامون، بالاخره اگر این رسانه ها با معیارهای قانونی اجازه گرفتند محدودشون نکنیم. من عرض کردم ملاک قانونه. چارچوب قانونه. نه رسانه ها انتظار داشته باشند بیشتر از چارچوب قانونی عمل کنند نه نظام از اونها توقع بکنه که حق قانونیشون رو ندیده بگیرن.۳۵ – همه با هم بگذاریم یک فضای آرام آزاد انتقادی یا تأییدی هردوش بوجود بیاد.۳۶ – من فکر می کنم اگر این فضا رو نیروهای انتظامی ما نیروهای نظامی ما نیروهای امنیتی ما انجام بدن ما همه عضو یک خانواده هستیم. آسیب دیده در راه انقلاب هستیم. همه جزو کسانی هستیم که در این جهاد طولانی دفاع مقدس سرمایه گذاری کردیم. هممون شهید در گلزارهای شهدا داریم. هممون جانباز تو منزل خودمون داریم.(کنایه ای هم دارد به تهمتهای جناح مقابل به فرزند جانبازش)۳۷ – من امیدوارم این خطبه نماز جمعه شروع یک تحولی در آینده باشه و بتونیم از این مشکلی که میشه اسم بحران روش گذاشت متأسفانه بخوبی عبور بکنیم و دوباره شاهد همدلی و همرزمی و همراهی و رقابت سالم هرکس رو مردم خواستند اونجور باشیم.(شعار هاشمی هاشمی حمایتت می کنیم و هاشمی هاشمی خدانگهدار تو)
با این ۳۷ بند بعید می دانم کسی با من هم عقیده نباشد که هرچه ما می خواستیم هاشمی گفت. نه تنها گفت بلکه به ما خط داد. طوری از ما حمایت کرد که در قدرت بماند و پشتیبان ما باشد.
هاشمی، هاشمی خدانگهدار تو
۱- (امام موسی کاظم) همیشه در فشار، تحت سانسور، تحت نظر یا در تبعید یا در زندان که در آخر کار هم با اون وضع در زندان به شهادت رسیدند.
۲- خداوند انشاءالله به همه ظالمین به جنایاتی که می کنند در دنیا و آخرت عقابش رو نازل بکنه و به همه مظلومین، اونهایی که در راه حق به ظلم مبتلا می شوند خداوند صبر و اجر عنایت بکنه. ما تسلیت عرض می کنیم به همه انسانهای شیفته حق.
۳- در این خطبه ها بخاطر شرایطی که می دونید شما در اینجا و خیابانهای اطراف و کل این منطقه هست خواهش می کنم شعار ندید. (سعی در اعلام حضور معترضین در نماز جمعه)
۴- خوب الحمدلله در انتخاباتی که انجام شد و تمام شد ما خیلی خوب شروع کردیم. رقابت خوبی شکل گرفت. مقدمات خوب انجام شد.
۵- مردم امیدوار شدند به آزادی کامل در انتخابات و حضور بی سابقه ای واقعا از خودشون نشون دادند.
۶- در این شرایط که همه چیز آماده یک افتخار بزرگ بزرگ برای کشور ما بود، که این افتخار رو ما باید به مردم بدیم. یعنی این حق مردمه. مردم بودن که خوب آمدن و رکورد حضور پای صندوقهارو مردم شکستند.
۷- ای کاش اون شرایط تا امروز ادامه می داشت و امروز ما سربلندترین شرایط رو نتیجه انتخابات هم هرچی می خواست باشه در دنیا می تونستیم داشته باشیم. ولی اونجوری که می خواستیم نشد که من عرض می کنم.
۸- شما این حرفهایی که از من می شنوید از کسی دارید می شنوید که از پیش و لحظه شروع مبارزات که امام راحلمون آغاز کردند، لحظه لحظه همراه انقلاب بوده. و تا امروز. صحبت از ۶۰ ساله. ما می دونیم امام چی می خواستند.
۹- امام حتی وقتی در مبارزاتشون وقتی پیشنهادی می آمد که از اسلحه استفاده بشه، از ترور استفاده بشه با فلان حزب همکاری بکنیم، می فرمودند اونی که من میخوام مردمند. (اشاره به ایستادن با اسلحه جلوی مردم)
۱۰- مردم اگر همراه با باشند ما همه چیز داریم.
۱۱- اونی که انقلاب اسلامی بود همان راه اسلام بود. که اول مردم را با میل خودشون و اعتقاد خودشون بیارن پای کار. این هنر بزرگ امام بود که موفق شدند.
۱۲- مردم چنان آگاه شدند که اونهایی که سنشون اقتضا میکنه میدونن که مردم چطور تو خیابونها آمدن.
۱۳- همین خیابونهای پر از نیروهای حامی امام و معتقد به همراه امام کمر دولت بسیار مغرور و متکبر رژیم پهلوی رو که اون موقع از ارتجاع و شرق و غرب کمک می گرفت و بخاطر گرون شدن نفت هم انبار پولش پر بود هرکار میخواست می تونست بکنه ولی این مردم اومدن و اونچنان ابهت مردم اونهارو گرفت که ول کردن رفتن و اینجور پیروز شدیم.
۱۴- امام مبنای فقهی و همه چیزشون این بود که حکومت اسلامی بدون حضور مردم نمیشه.
۱۵- (روایت مستند از زبان امام که مبنای استدلال امام بود): خود علی ابن ابیطالب می فرماید که یه روز پیغمبر در یکی از همان روزهایی که پیغمبر نگران روزهای آینده بود سال آخر عمرش به علی ابن ابیطالب گفته (بعد از غدیر) این ولایت مال توست. چیزی است که خدا داده به تو. بعد می فرمایند اگر دیدی این مردم راضی بودند و آمدند تو رو قبول کردند و به شما این سمت رو دادند با اجماع، اجماع نسبیه البته. هیچقوت اجماع تام نمیشه یعنی به اندازه کافی لااقل اکثریتشون جمع شدن دور شما اگر آمدند شما بپذیر و متولی امر شو و کارهاشون رو اصلاح کن و ادامه بده. اگر دیدی اختلاف کردند و نیومدند اون مقداری که باید بیان با تو ولشون کن. بگذار هرکاری که میخوان بکنن بکنن. خودشون میدونن. و خداوند برای تو راهی پیدا می کند که به اهدافت برسی.
۱۶- مبنای حکومت پیغمبر این بوده ما تو جمهوری اسلامی بنا شد این کار رو بکنیم. بنا شد با این مردم باشیم. مردم هم خیلی خوب اومدن.
۱۷- از رهبری بگیرید که باید مردم خبرگان رو انتخاب کنند و خبرگان رهبری رو. یعنی مخلوق رأی مردم. (اشاره به قدرت شخص خودش در ریاست خبرگان)
۱۸- جمهوری اسلامی یک لفظ تشریفاتی نیست. هم جمهوری است هم اسلامی. (صدای الله اکبر جمعیت) قرار شد شعار ندید که من زودتر تمام بکنم. خیلی متشکر. جمهوری اسلامی یک لفظ نیست. یک واقعیتی است که از عقاید ما از قرآن ما از روایت ما از ائمه ما از پیغمبر ما به ما رسیده و ما اعتقاد داریم به این. باید این دو تا با هم باشه. مطمئن باشید اگر هریک از این دو تا آسیب ببینه ما دیگه اون انقلاب رو نداریم. اگر اسلامی نباشه اصلا داریم به بیابان و بیراهه میریم، اگر جمهوری نباشه اصلا قابل تحقق نیست. اونجایی که مردم نباشند، رأی مردم نباشه اون حکومت اسلامی نیست به همون دلیل که عرض کردم. به همون دلایل که علی ابن ابیطالب ۱۹ سال خانه نشین بود وقتی که مردم دوباره آمدند و به قول علی ابن ابیطالب مثل یال اسب موهای یال اسب در خانه اش تراکم جمعیت بود علی ابن ابیطالب پذیرفت. حالا می پذیره با همون مشکلاتش.
۱۹- و این انتخاباتی که انجام دادیم اگر مشکلاتی توش پیش نمی آمد ما در سی سالگیمون بهترین گام بزرگمون رو در جهت تحقق اسلامی برداشتیم.
۲۰- اواخر دوران تبلیغات ما دچار تردید شدیم. (اشاره به بی عدالتیهای صدا و سیما) یعنی افرادی پیدا شدند تردید کردند. بذر تردید حالا به هر دلیل یا تبلیغات نادرست (توهین به دیگران) یا عمل نادرست صدا و سیما یا چیزهای دیگه باعث شد تردید پیش بیاد. ما تردید رو بدترین مصیبت میدونیم. (الله اکبر جمعیت) آقا اجازه بدید. من که بهتر از شما دارم میگم (یعنی صحبتهای من همسو با الله اکبر شماست).
۲۱- این تردید مثل خوره افتاد به جان ملت ما. البته خوب دو جریانن. یه عده تردید ندارند قاطعند ایستادند کار خودشون رو میکنند.(اشاره به دولت و دولتیان که توجهی به اعتراض مردم نمی کنند) یه عده هستند که اونها کم نیستند بخش زیااادی از مردم فهیم کشور ما و عالم کشور ما هستند میگن ما تردید داریم و برای رفع تردید اینها باید کار بکنیم. (پس از آنهمه تأکید بر اینکه تحقق حکومت بسته به مردم و آگاهی مردم است می گوید که بخش بسیار زیادی از مردم فهیم و عالم تردید دارند)
۲۲- (دشمنان) امروز باج خواهیشون بیشتر شده و دارن جلو میان که این زحمت طولانی مارو در به دست آوردن های تکها و بخصوص هسته ای اینهارو از دست ما بگیرن. البته خداوند به اینها مهلت نمیده ولی اونها به هوس افتادن.
۲۳- من هیچگاه از این تریبون جناحی نخواستم استفاده بکنم. (انتقاد از استفاده دیگران از تریبون نماز جمعه برای تأیید یک طرف)
۲۴- اون اعتمادی که مردم رو با اون وسعت وارد انتخابات کرد و امروز مقداری مخدوش شده ما این اعتماد رو برگردونیم. این هدف مقدس ما باید باشه.
۲۵- ما باید هممون چه نظام، دولت، حکومت، مجلس، نیروهای امنیتی و نظامی و مردم یعنی به اصطلاح معترضان (صریح ترین بخش خطبه: مساوی کردن کلمه مردم با کلمه معترضان. یعنی معترضان همان مردمی هستند که اگر راضی نباشند حکومت مشروعیت ندارد) همه باید در چارچوب قانون حرکت بکنیم.
۲۶- اگر کسانی با بعضی قوانین دل خوش ندارند باید بعدا سعی کنند این قوانین اصلاح بشه و هروقت لازمه انشاءالله این اشکالاتی که دیده شده یه روزی حل میشه. (احتمال قریب به یقین اشاره به قانون ولایت فقیه و نظارت استصوابی)
۲۷- بالاخره باید یک فضایی رو بوجود بیاریم که همه اطراف بتونن بیان اونجا حرفشون رو بزنن. و هرطرف منطقی بدون دعوا بدون مشاجره، منطق حاکم باشه. البته این کار رو عمده مال صدا و سیماست که باید انجام بده که مستمعین زیادتری داره.
۲۸- این دلیلش رو بگه، اون دلیلش رو بگه، بالاخره مردم در این بین خودشون میفهمن. آخرشم میشه از مردم پرسید (تلویحا اشاره به تجدید انتخابات)
۲۹- متأسفانه از این فرصتی که رهبری انقلاب دادند به شورای نگهبان، ۵ روز وقت اضافه دادند و گفتند که برید عقلا رو و موجهین رو بیارید بررسی کنند اعتماد مردم رو جلب بکنیم استفاده خوبی نشد. منم الان نمیخوام بگم تقصیر کی بود که نشد. ولی نشد دیگه به هرحال (به نظر شما تقصیر کی بود که ایشون نخواست بگه؟)۳۰ – اون گذشت. از اون مرحله گذشتیم. الان مرحله دیگری است. من فکر میکنم برای آینده برای اتحاد ما برای جلوگیری از خطر نظام و برای حفظ این ارزشهایی که انقلاب خلق کرد برای این بنای باشکوهی که امام راحل با خون این شهدا و مجاهدات مردمی که در این راه تلاش کردند و رزمندگان ما برای ما مونده برای نسل سوم و چهارم نسلهای بعد بمونه تو این مقطع ما می تونیم این حرکات رو بکنیم.۳۱ – در این فاصله باید کارهای دیگری بکنیم. لازم نیست در این شرایط ما افرادی رو به این نامی که الان هست (با بغض) تو زندون داشته باشیم. اجازه بدیم اینا بیان به خانواده هاشون برسن (الله اکبر جمعیت) نگذاریم بخاطر زندانی بودن یک عده دشمنان ما مارو سرزنش کنند. شماتت کنند. برای ما بخندند. برای ما نقشه بکشند. ما اینقدر خودمون باید رشادت و حلم و صبر داشته باشیم که همدیگر رو تحمل کنیم.(بند یک را مجددا بخوانید)۳۲ – با آسیب دیدگان حوادثی که اتفاق افتاد باید همدردی و دلجویی بشه. اونایی که عزادارن (اشاره به شهدا و خانواده هایشان) هم به اونا تسلیت بگیم هم دل اونهارو دوباره با نظام نزدیک بکنیم.۳۳ – با سعه صدر، اینجا دیگه لازم نیست ما عجله داشته باشیم، لازم نیست خودمون رو گرفتار بکنیم (توصیه به مبارزان)۳۴ – بگذاریم رسانه هامون، بالاخره اگر این رسانه ها با معیارهای قانونی اجازه گرفتند محدودشون نکنیم. من عرض کردم ملاک قانونه. چارچوب قانونه. نه رسانه ها انتظار داشته باشند بیشتر از چارچوب قانونی عمل کنند نه نظام از اونها توقع بکنه که حق قانونیشون رو ندیده بگیرن.۳۵ – همه با هم بگذاریم یک فضای آرام آزاد انتقادی یا تأییدی هردوش بوجود بیاد.۳۶ – من فکر می کنم اگر این فضا رو نیروهای انتظامی ما نیروهای نظامی ما نیروهای امنیتی ما انجام بدن ما همه عضو یک خانواده هستیم. آسیب دیده در راه انقلاب هستیم. همه جزو کسانی هستیم که در این جهاد طولانی دفاع مقدس سرمایه گذاری کردیم. هممون شهید در گلزارهای شهدا داریم. هممون جانباز تو منزل خودمون داریم.(کنایه ای هم دارد به تهمتهای جناح مقابل به فرزند جانبازش)۳۷ – من امیدوارم این خطبه نماز جمعه شروع یک تحولی در آینده باشه و بتونیم از این مشکلی که میشه اسم بحران روش گذاشت متأسفانه بخوبی عبور بکنیم و دوباره شاهد همدلی و همرزمی و همراهی و رقابت سالم هرکس رو مردم خواستند اونجور باشیم.(شعار هاشمی هاشمی حمایتت می کنیم و هاشمی هاشمی خدانگهدار تو)
با این ۳۷ بند بعید می دانم کسی با من هم عقیده نباشد که هرچه ما می خواستیم هاشمی گفت. نه تنها گفت بلکه به ما خط داد. طوری از ما حمایت کرد که در قدرت بماند و پشتیبان ما باشد.
هاشمی، هاشمی خدانگهدار تو
باشد تا بعد…
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر